Windows 10 адаптували для Android-планшетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows 10 адаптували для Android-планшетів

Технології&Авто
1947
Microsoft додали довгоочікувану можливість у Windows 10, яка була анонсована ще з появою бета-версії. Йдеться про адаптацію операційної системи на платформу ARM, повідомляє сьогодні.
Днями розробникам став доступний інструмент SDK, який дозволить їм адаптувати програми під 64-розрядну архітектуру ARM. Вже зараз всі охочі можуть завантажити з офіційного сайту фінальну збірку Visual Studio 15.9, за допомогою якої розробники можуть створювати сучасне ПЗ, що відкриває безмежні можливості.
Раніше Windows працювали виключно на платформі X86 і X86-64, що означало роботу тільки на десктопних комп’ютерах, серверах, ноутбуках, моноблоках і планшетах з процесорами Intel і AMD, але про жодну повноцінну мобільність не йшлося.
Тепер адаптація Windows 10 під мобільні процесори в теорії дозволить запускати повноцінну десктопну операційну систему на Android-планшетах, а можливо навіть на смартфонах. Появи подібного нововведення багато користувачів чекали більш ніж 10 років, тобто з того самого моменту, коли на ринку з’явилися перші планшетні комп’ютери.
На поточний момент підтримуються процесори від Qualcomm моделей вище Snapdragon 845. Втім, сподіватися на щось дійсно варте уваги не варто, бо нинішні чіпи ARM, на кшталт Snapdragon 850, не забезпечують і п’ятої частини тієї потужності, яку пропонують сучасні комп’ютерні процесори від Intel і AMD.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас