Євросоюз не зміг затвердити бюджет на 2019 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз не зміг затвердити бюджет на 2019 рік

Світ
352
Представники країн Європейського Союзу і депутати Європарламенту напередодні не змогли узгодити проект бюджету ЄС на 2019 рік.
Про це повідомляє Рада Європи.
“19 листопада 2018 року Рада і Європейський Парламент завершили переговори щодо бюджету ЄС на 2019 рік, не досягнувши згоди”, – йдеться в повідомленні.
До опівночі, коли минав термін, визначений в договорах, два органи бюджетної влади дійшли висновку, що не змогли подолати свої розбіжності.
“Рада шкодує, що сьогодні було неможливо досягти угоди про бюджет ЄС на 2019 рік”, – прокоментував ситуацію міністр фінансів Австрії і головний парламентер Ради з питань бюджету ЄС 2019 року Хартвіг ​​Легер. При цьому він висловив упевненість, що сторони ще зможуть узгодити бюджет до кінця нинішнього року.
Рада Європи та ЄП не зійшлися в думках щодо низки статей. Зокрема, парламенту хотілося б бачити менший внесок з бюджету ЄС в фінансування Фонду допомоги біженцям в Туреччині. Держави-члени домовилися в червні профінансувати 1 млрд євро з додаткових 3 млрд євро за угодою, тоді як 2 млрд мали піти з бюджету ЄС.
Тепер Єврокомісія повинна представити новий проект бюджету.
Якщо на початку наступного року бюджет ЄС не буде остаточно прийнятий, буде застосована система, при якій щомісяця можна буде витрачати не більше однієї дванадцятої бюджетних асигнувань попереднього року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас