"Живі гроші": коли чекати на повну монетизацію субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Живі гроші": коли чекати на повну монетизацію субсидій

Казна та Політика
481
Надання пільг та субсидій у грошовій формі для українців розпочнеться вже з січня наступного року.
Як зазначає teplo.gov.ua, Мінсоцполітики фіналізувало проект відповідної постанови. Найближчим часом його внесуть на розгляд засідання Кабміну.
Для того щоб вже з січня українці отримували “живі гроші” для оплати комунальних послуг, у проекті Держбюджету на 2019 рік передбачено 55 млрд гривень.
За задумом, суми від Уряду надходитимуть на банківський рахунок субсидіанта у держбанку. Щоправда, рахунок матиме спеціальний режим використання: кошти першочергово будуть спрямовуватися на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію й воду.
У випадку, коли субсидіанту вдалося заощадити, за результатами опалювального сезону залишок коштів на рахунку можна використати на свій розсуд.
Поки допомога держави на оплати послуг ЖКГ – це субсидія і пільга. Надходить надавачам комунальних послуг безпосередньо на особові рахунки людей. За результатами опалювального сезону енергоощадним субсидіантам держава виплачує готівкою лише еквівалент зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовувався для опалення, або 100 кубів газу. Таку премію за енергоефективність цьогоріч отримали понад 1,2 мільйони домогосподарств.

Мої fiнанси:

Монетизація пільг і субсидій відбуватиметься у три етапи.
  • З 1 січня 2019 року «живі кошти» на банківський рахунок надходитимуть тим, хто вперше звертається за допомогою.
  • З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.
  • З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація.
  • Правила надання субсидій обіцяють не змінювати. Розмір допомоги залежатиме від розміру витрат на комуналку та від доходів громадянина.
Нагадаємо, якщо вам тимчасово не вистачає коштів на оплату комунальних послуг, і ви шукаєте швидкий кредит – не проходьте повз наш сервіс підбору кредитів. Він обов’язково допоможе обрати оптимальний варіант.

Кредити до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас