Мінінфраструктури оголосило конкурс на 58 нових автобусних маршрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури оголосило конкурс на 58 нових автобусних маршрутів

Казна та Політика
291
В рамках реалізації реформи автобусних перевезень міністерство інфраструктури України оголосило конкурс на 58 міжобласних маршрутів.
Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в Facebook.
За його словами, першими результатами реформи стали продовження дозволів перевізникам у разі поновлення ними рухомого складу і відсутності порушень, а також відкриття автостанцій за спрощеними правилами.
“Тепер ми проведемо перший конкурс на 58 маршрутів за новими, прозорими правилами і за заявницьким принципом. Не кілька тисяч доларів чиновнику, не маршрути та автобусні компанії чиновника, які виграють зі старими автобусами або взагалі без їх наявності у компаній, які давно на ринку і вклали не один мільйон гривень в парк, а: заповнив документи, відповідаєш всім вимогам – отримав маршрут”, – напісава він.
На думку Омеляна, цей конкурс має стати “відчутним кроком назустріч бізнесу”. Крім того, міністр нагадав про кількість пасажирських місць в автобусах.
“Щоб ніхто не забув вимоги щодо класності: на частині маршрутів ми визначили Євро-2 і вище, і тільки сидячі місця пасажиромісткістю не менше 18 місць. На довгих маршрутах Євро-3 і вище пасажиромісткістю не менше 30 місць”, – підкреслив він.
Омелян зазначив, що нові автобусні маршрути не відкривали з 2013 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас