Рада ЄС посилила контроль у шенгенській зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС посилила контроль у шенгенській зоні

Світ
999
Рада ЄС затвердила оновлені правила для Шенгенської інформаційної системи (SIS), які дозволять поліпшити контроль і безпеку в Євросоюзі.
Про це повідомляє прес-служба ради ЄС.
“Зміни сприятимуть зміцненню боротьби з тероризмом і серйозними злочинами, забезпеченню високого рівня безпеки в ЄС та сприянню управлінню міграцією”, – йдеться в повідомленні.
Рада ЄС ухвалила три положення про використання Шенгенської інформаційної системи:
  • у сфері поліцейської і судової співпраці у кримінальних справах;
  • у сфері прикордонних перевірок;
  • для повернення громадян третіх країн, які проживають незаконно.
Правила передбачають можливість використання зображень людини для цілей ідентифікації, зокрема для забезпечення узгодженості процедур прикордонного контролю.
Дозволяється включити режим ДНК для полегшення ідентифікації зниклих безвісти осіб у випадках, коли дані про відбиток пальця, фотографії або зображення обличчя не доступні або не підходять для ідентифікації.
Також вводяться додаткові категорії попереджень в системі, такі як попередження про невідомих підозрюваних або розшукуваних осіб і профілактичні попередження для дітей, які піддаються ризику викрадення батьків.
Правила також розширюють список об’єктів, для яких можуть бути видані попередження, включаючи фальшиві документи і об’єкти з високою вартістю ідентифікації, а також IТ-обладнання.
Крім того, введення попереджень в SIS щодо заборон на в’їзд для громадян третіх країн стає обов’язковим.
Europol зможе отримати доступ до всіх категорій даних в SIS, крім того, держави-члени повинні повідомляти Europol про будь-які звернення, коли особа запитується у зв’язку з терористичним злочином.
Європейське прикордонне і берегове агентство також матиме доступ до системи SIS.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас