У США підтвердили плани щодо підвищення мит для Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США підтвердили плани щодо підвищення мит для Китаю

Світ
327
Міністр торгівлі США Вілбур Росс заявив, що Сполучені Штати як і раніше планують збільшення в січні майбутнього року до 25% митних зборів на ввезені в країну китайські товари загальною вартістю близько $200 млрд, незважаючи на досягнення певного прогресу у врегулюванні торговельних суперечок з Китаєм.
Про це пише Bloomberg.
За його словами, у Вашингтоні дуже сподіваються на позитивний підсумок зустрічі президента США Дональда Трампа з головою КНР Сі Цзіньпіном, яка відбудеться на саміті Групи двадцяти (G20) в Буенос-Айресі (з 30 листопада по 1 грудня).
Результативні переговори, зазначив Росс, дозволять усунути виниклі між двома країнами складнощі у взаємній торгівлі, але поки що у Вашингтоні готуються і до негативного результату зустрічі.
“На ній стане ясно, чи будуть визначені реальні рамки торгових відносин”, – сказав він.
Міністр пояснив, що від зустрічі двох лідерів не варто очікувати «конкретизації деталей» двосторонніх торговельних відносин, «але якщо все пройде благополучно, будуть визначені рамки» для подальших дій.
“Ми, звісно, не встигнемо до січня укласти повномасштабної офіційної угоди. Це неможливо», — заявив він, додавши, що з цієї причини США продовжують планувати підвищення з 1 січня мита на китайські товари, щодо яких Вашингтон ввів з 24 вересня мита в розмірі 10%.
Як повідомив Росс, у США накопичилися численні питання до Китаю щодо 142 експортних найменувань, обговорення яких займе певний час.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас