Японія готується регулювати обіг криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія готується регулювати обіг криптовалюти

Фінтех і Картки
159
Японське агентство фінансових послуг оголосило, що воно розробляє нормативну базу для служб гаманців криптовалюти.
Нові правила можуть ввести щодо постачальників послуг, а не їх розробників.
Справа в тому, що, оскільки гаманці з криптовалютами технічно не надають торгові послуги клієнтам, вони наразі знаходяться в регульованій сірій зоні.Однак, оскільки гаманці необхідні для торгівлі криптовалютою, законодавці вважають, що їх слід регулювати належним чином.
Не всіх гаманців стосуватиметься ця пропозиція, а правила призначені для застосування тільки до гаманців, які підтримуються і контролюються третьою стороною. Програмні та апаратні гаманці не підпадають під цю нормативну базу.
Регламент буде розроблений з метою задоволення міжнародних стандартів у сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, а також з деякими з ризиків, пов’язаних з послугами гаманця, такими як зломи, крадіжки і збої. Ці правила, швидше за все, вимагатимуть від постачальників гаманців політики “знай свого клієнта” (KYC).
Коли ці правила будуть впроваджені, не розкривається. Але ясно, що будь-який постачальник послуг шифрування гаманця, який не дотримується правил, буде змушений закривати магазин або працюватиме незаконно.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас