В Україні набув чинності закон про прозорість у видобувних галузях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набув чинності закон про прозорість у видобувних галузях

Енергетика
313
В Україні набув чинності закон №2455-VIII про забезпечення прозорості у видобувних галузях. Документ опублікований в парламентському виданні 30 днів тому.
Відповідна інформація з’явилася на сайті Кабміну.
Закон встановлює, що організації, що займаються видобутком корисних копалин загальнодержавного значення, повинні надавати звіт про свою діяльність.
Вони зобов’язуються звітувати в Міністерство енергетики про платежі на користь держави, а материнські компанії – подавати консолідований звіт про платежі на користь держави. Такі звіти можна подати в електронному або паперовому вигляді або ж в спеціальній електронній системі, якщо така є.
Якщо в компанії, яка займається видобувною діяльністю, є сайт, і там необхідно публікувати звіт про платежі на користь держави або ж консолідований звіт.
Звіти повинні публікуватися щорічно до першого вересня і зберігатися протягом трьох років. Якщо до звіту є зауваження, компанії повинні дати до 10 днів на виправлення.
Крім того, видобувні компанії повинні надавати Міненерго інформацію про істотні умови угод про використання надр разом з відповідною витримкою з таких договорів.
За матеріалами:
Ура-информ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас