Україна може збільшити виробництво сільгосппродукції до 262 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може збільшити виробництво сільгосппродукції до 262 мільярдів

Аграрний ринок
388
Україна в 2018 році може збільшити обсяги валової сільськогосподарської продукції на 5,1% проти торішніх показників – до 261,8 мільярда гривень.
Про це повідомила прес-служба Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” з посиланням на директора Інституту Юрія Лупенка.
“За розрахунками вчених Інституту аграрної економіки, уточненими з урахуванням поточної динаміки, обсяги валової продукції сільського господарства в 2018 році збільшаться проти торішніх показників на 5,1% і складуть 261,8 мільярда гривень у постійних цінах 2010 року” – йдеться в повідомленні.
За словами Лупенка, валова продукція рослинництва прогнозується на рівні 192,6 млрд грн, що на 7,3% більше, ніж у минулому році.
Зазначається, що цього року очікується збільшення обсягів виробництва зернових, зернобобових та олійних культур, кукурудзи, рису, картоплі, овочів, плодово-ягідних культур та винограду. Водночас зменшиться виробництво пшениці, жита, гороху, гречки, вівса, проса, сорго та цукрових буряків.
За прогнозами вчених Інституту аграрної економіки, валова продукція тваринництва очікується на рівні 69,2 мільярда гривень, що на 0,8% менше показника 2017 року. Дещо збільшиться виробництво м’яса птиці та яєць.
Експерт також зазначив, що очікується зменшення виробництва м’яса великої рогатої худоби, свиней, овець і кіз, а також молока і вовни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас