Естонія закликала Європу активізувати боротьбу з відмиванням грошей після справи Danske Bank - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія закликала Європу активізувати боротьбу з відмиванням грошей після справи Danske Bank - FT

Світ
199
Прем’єр-міністр і голова Центрального банку Естонії закликали європейських регуляторів вести більш активну боротьбу з відмиванням грошей після скандалу з Danske Bank, естонський підрозділ якого раніше в цьому році було запідозрено якраз у цих порушеннях.
Цей скандал, в ході якого обсяг підозрілих транзакцій в естонському підрозділі Danske Bank склав близько 200 млрд євро, “був вкрай негативним і завдав величезної шкоди, він став для нас потрясінням”, сказав естонський прем’єр Юрі Ратас в інтерв’ю Financial Times.
“Міжнародне співробітництво – найважливіший елемент ефективної боротьби з відмиванням грошей, тому Естонія готова розглянути питання про створення нового європейського органу з боротьби з відмиванням грошей після отримання додаткової інформації про його правову основу і юрисдикцію”, – додав він.
В ході окремого інтерв’ю FT голова естонського ЦБ Ардо Ханссон зазначив, що зараз обговорюється питання про те, щоб знайти загальноєвропейське вирішення цієї проблеми.
Тим часом у Брюсселі зараз розглядається ціла низка аналогічних скандалів: крім Danske Bank, випадки відмивання грошей виявлені в банках Нідерландів, Німеччини, Латвії та інших держав ЄС.
“Людей більше засмучує той факт, що ми вважаємо себе країною з хорошою системою управління, низькою корупцією, високою прозорістю, а потім відбувається таке, і всі питають, у чому справа. Думаю, зараз це більш велика проблема по всій Північній Європі. Потрібно просто зрозуміти, як таке сталося, як не допустити повторення подібного”, – вважає А. Ханссон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас