Intel представив флешку з нейромережею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel представив флешку з нейромережею

Технології&Авто
627
Intel на своїй першій конференції для розробників штучного інтелекту в Пекіні представить флешку Neural Compute Stick 2 з потужною нейромережею всередині, яка дозволить спростити і прискорити розробку пристроїв інтернету речей та інших пристроїв з ШІ.
Neural Compute Stick 2 розроблена дочірньою компанією Intel під назвою Modius. Розробники зможуть використовувати обчислювальні потужності пристрою для створення і навчання будь-яких типів нейромереж. Потужність флешки складе 100 Гфлопс при витраті енергії всього в 1 Вт.
Крім того, пристрій можна підключити до будь-якого гаджету (наприклад, до камери GoPro або комп’ютера), і він стане розумнішим: зможе реагувати когнітивно або інтелектуально, відповідно до того, що бачить камера, і з даними з іншого джерела. Пристрій може ухвалювати власні рішення без звернень до хмари, самостійно.
Neural Compute Stick 2 буде коштувати $100. Для використання потрібно мати вихід USB 3.0. Точна дата початку продажів флешки не розкривається.
Раніше інженери з Університету Каліфорнії представили “інтернет вух” — набір датчиків, які подібно до людського вуха вловлюють вібрації і звуки. Система здатна розпізнати рухи власника будинку і відрізнити його від злодія.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас