Volkswagen вкладе 1,2 млрд євро у виробництво електромобілів на сході Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen вкладе 1,2 млрд євро у виробництво електромобілів на сході Німеччини

Технології&Авто
965
Автомобілебудівний концерн Volkswagen (VW) вкладе 1,2 млрд євро в модернізацію заводу в Цвіккау на сході Німеччини з метою перетворити його на найбільше підприємство Європи з випуску електромобілів.
Про це повідомляють німецькі ЗМІ.
“Ми зробимо електромобілі доступними для мільйонів людей”, – заявив голова підрозділу електромобілів бренду Volkswagen Томас Ульбрих на прес-конференції в четвер.
За його словами, виробництво почнеться приблизно через рік, підприємство в Цвіккау буде випускати як акумулятори для електромобілів, так і самі машини.
За часів НДР на народному підприємстві Sachsenring Automobilwerke в Цвіккау збирали мікролітражки Trabant.
Зараз завод Volkswagen в саксонському місті випускає автомобілі Golf. До 2021 року його потужності планується наростити, і з конвеєрів сходитимуть до 330 тис. машин на рік, у тому числі близько 100 тис. електромобілів бренду Volkswagen.
В цілому три заводи Volkswagen в Німеччині будуть переорієнтовані на випуск автомобілів з електричними і гібридними двигунами.
З листопада 2019 року в Цвіккау буде вироблятися хетчбек I. D. Neo, він надійде на ринки в 2020 році з базовою ціною близько 23 тис. євро. Потім послідує компактний електромобіль-кросовер I. D. Crozz, а до 2023 року – більш місткий позашляховик I. D. Lounge, але завод для нього поки що не визначений.
До 2025 року Volkswagen планує випускати 50 моделей електромобілів для всіх 12 брендів, що належать групі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас