Німеччина витратить на розробку штучного інтелекту €3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина витратить на розробку штучного інтелекту €3 млрд

Світ
277
Німецький уряд збирається збільшити темпи розвитку штучного інтелекту і пов’язаних з цим технологій. У найближчі роки з бюджету на розвиток цього напрямку буде виділено €3 млрд.
Як повідомила газета Handelsblatt, в 2019 році держава витратить €500 млн, триватиме реалізація програми до 2025 року.
«Це необхідно, оскільки розвиток штучного інтелекту безпосередньо впливає на всі процеси виробництва, на логістику, машинобудування, сферу обслуговування» , – заявив міністр економіки Петер Альтмаєр в середу в Потсдамі, де проходить дводенне засідання уряду, присвячене цифровим технологіям. За його словами, у Німеччини є всі передумови для того, щоб нагнати згаяне в цій галузі, зокрема, “хороша промислова база” і розвинена економіка.
Стратегія, яку обговорює уряд в Потсдамі, розписана на 80 сторінках. У ній наводяться різні варіанти розвитку галузі — починаючи від розробки нових методик викладання і бізнес-моделей, до субсидування конкретних проектів та дослідницьких програм.
Міжнародна консалтингова компанія McKinsey провела дослідження і дійшла висновку, що штучний розум впливає на розвиток економіки істотно сильніше, ніж передбачалося раніше, і навіть затьмарює собою технічний прогрес. До 2030 року комп’ютерний інтелект може гарантувати німецькій економіці додатковий приріст ВВП у розмірі 1,3%, наводить агентство ДПА витяги з дослідження.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас