Нові автомобілі можуть подешевшати завдяки "закону про еврономери" — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові автомобілі можуть подешевшати завдяки "закону про еврономери" — ЗМІ

Особисті фінанси
4197
Вартість нових автомобілів зменшиться в залежності від обсягу двигуна, коли набуде чинності закон про зниження акцизу на розмитнення.
Згідно з розрахунками, вартість розмитнення зменшиться в залежності від обсягу двигуна.
Наприклад, наразі акциз на автомобіль Citroen C1 з двигуном до 1 л знаходиться на рівні 101,8 євро. Якщо розрахувати акциз за формулою нового “закону про легалізацію евроблях”, то він становитиме 49,9 євро.
На Skoda Octavia з мотором 1,8 літрів ставка акцизу сьогодні становить 480,6 євро. За формулою вона буде на рівні 90 євро.
Що стосується автомобілів з дизельними двигунами, то тут аналогічна ситуація.
Коли набуде чинності закон №8487, розмитнення Renault Logan з 1,5-літровим дизелем обійдеться в 112,5 євро замість 154,5 євро.
При цьому, як стверджує видання, зниження роздрібної ціни на автомобілі може бути ще більшим – приблизно на 20% – через зниження ПДВ.
“Після набуття чинності закону подешевшають абсолютно всі нові автомобілі. Але найбільше подешевшають нові бензинові авто з об’ємом двигуна від 3 літрів і вище. А також – нові дизельні автомобілі з об’ємом двигуна від 2,5 літра і вище”, – пише видання.
“Таким чином, законодавці стимулюють зростання авторинку в сегменті багатокубатурних авто, які, за дивним збігом обставин, будуть обкладатися потім податком на розкіш в 25 тис. грн на рік”, – наголошується в матеріалі.
Напередодні Верховна Рада проголосувала за законопроект, що знижує акцизи на розмитнення автомобілів та встановлює терміни щодо пільгового розмитнення автомобілів.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас