Вірменія відкрила справу на "дочку" Газпрому за ухилення від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вірменія відкрила справу на "дочку" Газпрому за ухилення від податків

Фондовий ринок
163
Комітет державних доходів Вірменії в середу заявив про виявлення в компанії “Газпром Вірменія” великих фінансових порушень.
Про це повідомляє прес-служба Комітету.
“Перевірки показали, що компанія (“Газпром Вірменія” – ред.) допустила деякі порушення і не виплатила податки в особливо великих розмірах. Зокрема, компанія “Газпром Вірменія” в 2016 і 2017 роках представила невірні дані про прибутковий податок і ПДВ, в результаті чого сплатила в держбюджет на кілька мільярдів драмів (мільйонів доларів – ред.) менше податкових зобов’язань”, – йдеться в повідомленні.
Порушено кримінальну справу про ухилення від сплати податків, мит або інших обов’язкових платежів (ст. 205 Кримінального кодексу Вірменії). Наразі визначається завдана державі шкода, проводиться робота з виявлення корупції у сфері споживання природного газу.
Раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не виключав, що в схемі поставок російського газу споживачам Вірменії існують корупційні ризики. “Громадяни Вірменії сьогодні не відчувають, що отримують з Росії дешевий газ. Причиною тому може бути неефективне управління, в тому числі корупційні ризики. Думаю, російська влада з розумінням поставиться, якщо ми почнемо серйозно вивчати це питання”, – заявляв Пашинян в парламенті, відповідаючи на питання депутатів після подання програми нового уряду.
Пашинян також повідомляв, що на зустрічі з президентом Росії домовився вивчити весь механізм ціноутворення на природний газ, що поставляється в республіку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас