Де знаходиться найнебезпечніший аеропорт у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де знаходиться найнебезпечніший аеропорт у світі

Світ
1301
У Бутані розташували найнебезпечніший аеропорт у світі.
Фішка аеропорту Паро в тому, що він розташований в ущелині, на висоті 2237 метрів над рівнем моря. Навколо Паро гори, і висота їх близько 5500 метрів. Тому пілоту крім сміливості знадобиться колосальна майстерність, щоб підняти або посадити тут лайнер.
Як повідомляє BigPicture, злітно-посадкова смуга Паро довжиною трохи більше двох кілометрів і шириною 30 метрів — це єдина асфальтова смуга в Бутані з такими параметрами. Інших стерпних ділянок землі без гір навколо або хоча б з проміжками між ними в Бутані просто немає. Особливості природного рельєфу, що тут скажеш — територія королівства лежить в горах, між 170 і 7000 м над рівнем моря.
Перед посадкою в Паро літак повинен спочатку обійти гору і тільки потім сідати — в цей момент між літаком і посадковою смугою залишається кілька десятків метрів. Місцеві жителі розповідають, що не раз зустрічалися очима з пілотами в той час, як літаки приземлялися в аеропорту.
Згідно з відкритими джерелами, в Бутані два авіаперевізники – Druk Аіг і Buddha Air. Перший перевізник виконує рейси на Airbus A319, які мають велику тягооснащеність. Ця перевага і дозволяє лайнерам злітати з короткої смуги при повному завантаженні. Другий перевізник використовує для перельотів Ratheon Beech 1900.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас