Санкції Росії проти України виявилися неповноцінними - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції Росії проти України виявилися неповноцінними - ЗМІ

Казна та Політика
636
Санкції Росії щодо України, прийняті на початку листопада, не вводять прямої заборони на постачання товарів від компаній, що підпали під санкції.
Про це російському агентству Інтерфакс розповіло джерело в фінансово-економічному блоці уряду.
“Постанова уряду від 1 листопада стосується тільки фінансових взаємин і не вводить заборони на торгові угоди із залученням третіх сторін”, – заявив співрозмовник.
Таким чином, фізичні поставки в Росію продукції, виробленої компаніями, що підпали під санкції, можуть здійснюватися і зараз, якщо сторони використовують модель розрахунків, що не порушує режим обмежень. Для того щоб товари від санкційних українських юридичних осіб почали гальмувати на митниці, необхідний окремий документ.
Нагадаємо, що 1 листопада прем’єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів у відношенні до фізичних і юридичних осіб України. Санкції поширюються на 322 фізичних особи та 68 юридичних осіб.
Вони передбачають заморожування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна цих осіб на території РФ, а також заборону на виведення капіталу за межі Росії.
Санкції поширюються, зокрема, на суддів Конституційного суду України, депутатів Верховної ради 8-го скликання, великих українських підприємців, чиновників Адміністрації Президента України, керівників виконавчої влади України та великих українських компаній. Юридичні особи, які підпадають під санкції, контролюються найбільшими бізнесменами України.
Як наголошувалося в супровідному листі до постанови, уряд РФ залишає за собою право відміни введених заходів “у разі скасування Україною обмежувальних заходів, введених відносно російських громадян і юридичних осіб”.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас