Нафта продовжує дешевшати після 7%-ого падіння WTI і переходу Brent до "ведмежого" тренду напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати після 7%-ого падіння WTI і переходу Brent до "ведмежого" тренду напередодні

Енергетика
561
Ціни на нафту продовжують знижуватися в середу після 7%-ого падіння вартості WTI за підсумками попередньої сесії і переходу Brent до “ведмежого” тренду.
Ф’ючерс на WTI на грудень за підсумками торгів 13 листопада подешевшав на $4,24 (7,07%) – максимальними темпами більш ніж за три роки – до $55,69 за барель, що є мінімумом з 16 листопада 2017 року. За даними в середу ці контракти знизилися в ціні на $0,25 (0,45%) – до $55,44 за барель на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX).
WTI завершила падінням у вівторок 12-у сесію поспіль, що є рекордно тривалим періодом безперервного зниження ціни з початку відстеження цих даних в 1983 році, свідчать дані FactSet.
Вартість січневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до цього часу становить $65,31 за барель, що на $0,16 (0,24%) нижче рівня закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти подешевшали на $4,65 (6,63%) – до $65,47 за барель.
Падіння Brent з жовтневого піку досягло 24%, що вказує на “ведмежий” тренд на ринку.
США почали всю цю заваруху з санкцій щодо Ірану. Потім вони пішли назад, Іран як і раніше видобуває і продає нафту”, – відзначає аналітик Banyan Hill Research Метт Бадіали.
“Водночас Саудівська Аравія збільшила видобуток, щоб компенсувати потенційну втрату іранського експорту, і тепер всі говорять про те, що ринок переповнений нафтою”, – цитує експерта MarketWatch.
Однак, на думку М. Бадіалі, Саудівська Аравія близька до “максимального потенціалу видобутку” і не зможе зберігати виробництво на поточному рівні довгий час.
Таким чином, “зараз ринок близький до верхньої межі поставок, багато хто видобуває стільки, скільки повинні були б видобувати у разі втрати ринком іранського експорту”, – каже експерт.
“Я вважаю, що нинішній рівень цін – це дно ринку”, – зазначає М. Бадіалі.
На думку засновника Williams Market Analytics Оуена Вільямса, падіння цін на нафту перебільшено, оскільки “ослаблення економіки поки що не є проблемою, і побоювання відносно надлишкових поставок нафти на світовий ринок надмірні”.
Нафта WTI перейшла до “ведмежого” тренду минулого тижня, коли падіння її ціни з жовтневого піку перевищило 20%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас