МВФ прогнозує країнам Європи економічні виклики у 2019-2020 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ прогнозує країнам Європи економічні виклики у 2019-2020 роках

Світ
753
МВФ прогнозує, що у наступні два роки економіки європейських країн зіткнуться із низкою викликів. І хоча прогноз зростання для європейських економік зменшується, загальна оцінка лишається позитивною.
На цьому наголосив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман.
«Середній показник зростання ВВП серед європейських країн продовжує знижуватися – з більш як 2,8% у 2017-му до 2,3% у 2018-му і прогнозованих 1,9% у 2019 році», – сказав він.
Представник МВФ також пояснив, що хоча економічна активність у Європі і продовжувала пожвавлюватися у першій половині 2018 року, темпи виявилися помірнішими, ніж очікувалися. Серед негативних факторів він виділив послаблення глобального попиту на європейські товари, торгові суперечки та високі ціни на енергоносії. Водночас введення США обмежувальних тарифів на сталь та алюміній майже не вплинуло на європейські економіки.
“Американські тарифи на сталь та алюміній не мали значного впливу на європейський експорт. Причина у тому, що експорт цих товарів з Європи до США досить обмежений”, – пояснив він.
Згідно з прогнозами МВФ, подальше введення обмежувальних тарифів з боку Сполучених Штатів, зокрема 25-відсоткового тарифу на авто та автозапчастини, тарифів проти КНР із відповідними зустрічними кроками Пекіна, у короткостроковому періоді, навпаки, призведе до зростання ВВП у європейському регіоні. У довгостроковому періоді негативний ефект переважатиме із найбільш відчутними наслідками для економіки Німеччини. Суттєвий негативний вплив справляють також тривожні очікування погіршення глобальної економіки. Водночас, згідно з даними МВФ, ризики зростатимуть лише до 2020 року.
“Це великий негативний ефект, який ми бачимо до 2020 року. Надалі всі ці речі будуть поступово йти на спад”, – пояснив Люнгман, додаючи, що прогноз базується лише на гіпотетичних передбаченнях МВФ, а також за умови подальшого введення обмежуючих тарифів, особливо на авто і автозапчастини, які досі не введені.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас