Україна збільшила імпорт свинини в чотири рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна збільшила імпорт свинини в чотири рази

Аграрний ринок
1241
Україна в січні-жовтні збільшила імпорт свинини до 23,4 тисячі тонн на загальну суму 43,2 мільйона доларів, що в чотири рази більше показників за весь 2017 рік, повідомила прес-служба “Асоціації свинарів України”.
В Україну надійшло 23,4 тисячі тонн свіжого, охолодженого та замороженого м’яса свиней з-за кордону загальною вартістю 43,2 мільйона доларів США. Так, ще до кінця року обсяги імпорту свинини в чотири рази перевищили торішні”, – йдеться в повідомленні. Експерти відзначили, що імпорт свинини в цьому році пожвавився внаслідок скорочення внутрішньої пропозиції, що призвело до підвищення внутрішніх цін порівняно з цінами на свинину іноземного походження.
При цьому, за словами експертів, враховуючи середньомісячну активність ввезення свинини протягом другого півріччя, її сукупний річний імпорт може досягти 30 тисяч тонн.
“Згідно з даними митної статистики, у червні імпортна активність істотно пожвавилася порівняно з початком року, а з другої половини року в Україну щомісяця надходило 3,5-4 тисячі тонн свіжої, охолодженої і мороженої свинини. З урахуванням цього, при збереженні поточного рівня активності імпортерів річні обсяги поставок свинини можуть “впритул” наблизитися до позначки 30 тисяч тонн”, – зазначили експерти.
Водночас зазначається, що внутрішні закупівельні ціни на свинину в живій вазі на початку листопада знизилися, що може дещо послабити інтерес українських операторів до імпортної продукції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас