У мозку людини знайшли невідомий раніше мікробіом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У мозку людини знайшли невідомий раніше мікробіом

Технології&Авто
1475
Вважається, що мікроби в кишечнику людини відповідають за багато речей, що впливають на здоров’я, включаючи гени і навіть емоції. Дослідження показало, що це процвітаюче бактеріальне царство може бути пов’язано з окремим “мікробіомом людського мозку”.
Такий — поки що попередній — висновок був представлений на стендовій сесії щорічної зустрічі Neuroscience 2018 дослідниками з Університету Алабами в Бірмінгемі на чолі з нейроанатомом Розаліндою Робертс (Rosalinda Roberts). Значимість потенційної знахідки полягає в тому, що досі не відомо, як мікробіом кишечника може впливати на функцію і поведінку мозку, а тому нове припущення про те, що людський мозок має власну популяцію мікробіомів, могло б запропонувати принципово інший погляд на цю проблему. Вчені вивчили зразки мозку, взяті у 34 померлих людей — близько половини з них страждали від шизофренії, а інша половина вважалася здоровою.
Всі випадки показали вміст бактерій в різних кількостях. Вони мали форму стрижня і містили капсулу, нуклеоїд, рибосоми і вакуолі
Щільність бактерій варіюється в залежності від того, в якій області мозку вони виявлені: найбільше їх було в чорній субстанції, гіпокампі і префронтальній корі. Дослідники не можуть відповісти, як бактерії потрапили туди, але Робертс припускає, що їх могли транспортувати кровоносні судини.
Водночас вони визнають, що мікроби могли потрапити туди в результаті хірургічного втручання під час посмертних операцій, однак те, як вони поширювалися по всій тканині, не виключає й інших варіантів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас