В Android 10 з'явиться функція, що дозволяє працювати кільком додаткам одночасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Android 10 з'явиться функція, що дозволяє працювати кільком додаткам одночасно

Технології&Авто
1216
Багатозадачність в різному вигляді присутня в ОС Android з незапам’ятних часів, але тільки з виходом версії Android Nougat вона набула більш раціональної й упорядкованої форми з трьома окремими режимами багатовіконності: Split-screen, Freeform і Picture-in-Picture (став доступний на смартфонах ще в Android Oreo).
Але режим Split-screen, що з’явився в Android певний час тому, як і раніше має одне істотне обмеження. Він дозволяє ділити робочий простір екрану на рівні частини для запуску двох різних додатків одночасно, але працювати можна тільки з одним з додатків.
Тобто, якщо запустити одночасно два різні сторонні додатки, то після переходу в один з них другий ставиться на паузу. Але це незабаром зміниться. І змінити це допоможуть прийдешні гнучкі смартфони.
Спільнота розробників XDA Developers пише, що в наступній версії ОС Android Q (Android 10) з’явиться функція Multi-resume, яка нарешті забезпечить можливість працювати одночасно з двома або навіть трьома додатками, запущеними в декількох вікнах.
Google вже забезпечує запуск і роботу в реальному часі для кількох додатків одночасно на своїх смартфонах Pixel. Крім того, Samsung також пропонує подібну функціональність для останніх своїх моделей за допомогою спеціального модуля MultiStar в ПЗ Good Lock. Але з виходом Android 10 ця функціональність стане стандартною і охопить більшу кількість моделей смартфонів. Крім того, з’явиться більше сторонніх додатків, які будуть підтримувати цей режим роботи.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас