Названо кількість біткойн-банкоматів у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо кількість біткойн-банкоматів у світі

Фінтех і Картки
451
У світі зросла кількість біткойн-банкоматів. Очікується, що в цьому місяці їх кількість перевищить позначку в 4 тис. одиниць.
Сьогодні підвищення доступу криптовалют для людей залишається одним з ключових пріоритетів. Тому тут криптомати повинні зіграти істотну роль. Адже ці пристрої полегшують купівлю біткойнів і альткойнів за фіатні гроші. У зв’язку з цим майже 4 тис. таких біткойн-автоматів незабаром можуть бути доступні користувачам криптовалюти в усьому світі.
У травні поточного року повідомлялося, що кількість встановлених у світі криптоматів перевищила 3 тис. пристроїв.
Так, саме Північна Америка є місцем, де біткойн-банкомати дуже поширені. Наразі цей континент контролює 71,3% ринку. На другому місці за кількістю таких пристроїв знаходиться Європа. Азія, хоча і досить-таки помітна на ринку криптовалют, проте в країнах континенту розміщені 2,56% від загальної кількості наявних криптоматів. Океанія, Південна Америка та Африка мають ще меншу кількість таких пристроїв, тому займають останні позиції.
Відзначається, що однією з причин широкого поширення криптоматів у світі є те, що ці пристрої підтримують не тільки Bitcoin, але і різні альткойни. Зокрема, найпопулярніший альткойн, який купують в криптоматах – Litecoin. Після нього йдуть Ethereum і Bitcoin Cash. Сьогодні також зростає попит на такі криптовалюти, як Dash, Monero, Dogecoin і Zcash. Крім того, близько чотирьох з десяти криптоматів надають користувачам можливість не тільки купувати, але й продавати цифрові валюти.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас