В аеропорту "Бориспіль" затримали велику партію контрабандних мобілок з Гонконгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту "Бориспіль" затримали велику партію контрабандних мобілок з Гонконгу

Кримінал
926
співробітники ДФС Києва виявили в аеропорту “Бориспіль” велику партію нелегально ввезених мобільних телефонів, а також аксесуарів до них і комп’ютерів.
Повідомляється, що 12 тисяч смартфонів, сотні USB-модемів та інша техніка прибула до Києва ще наприкінці літа кількома партіями. Вантаж йшов з Гонконгу і був адресований одному з українських підприємств. Його помістили на склад в аеропорту “Бориспіль”. У супровідній документації було зазначено, що у вантажі містяться особисті речі.
Пізніше до митників звернувся представник брокерського агентства з проханням про оформлення цього вантажу в митний режим транзит як такий, що надійшов на адресу підприємства-одержувача помилково. При цьому, згідно із законом, підприємству не довелося б платити податки на вантаж.
Однак митники вирішили провести перевірку. Виявилося, що вантаж містить не особисті речі, як було зазначено в документах, а велику партію товарів. Зараз телефони та аксесуари вилучили, складено протоколи про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас