У НАБУ назвали лідера корупційного "рейтингу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАБУ назвали лідера корупційного "рейтингу"

Казна та Політика
2963
Майже півсотні справ, переданих НАБУ і САП в українські суди загальної юрисдикції, поки не розглядаються. Однак в Україні вже запущений процес, який дозволить прискорити запровадження кримінальної відповідальності за корупцію.
Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України.
“З 166 кримінальних проваджень, за якиим станом на кінець жовтня 2018 року детективи НАБУ України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальні акти в суд, в 48 справах не відбулося підготовче засідання”, – йдеться в повідомленні.
Також в НАБУ назвали лідера “антирейтингу” – це справа “тернопільських прокурорів”, за якою суд вкотре ухвалив повернути обвинувальний акт. Виробництво не розглядається вже майже 2 роки після передачі до суду – з 11 листопада 2016 року.
Крім того, в Агентстві відзначили тривале “ходіння” справи за обвинуваченням посадових осіб в заподіянні збитку ПАТ “Державна продовольчо-зернова компанія”. Це провадження судові інстанції розглядають близько 22 місяців. Наступне підготовче засідання у справі призначено на 26 листопада в Святошинському районному суді Києва.
“Зараз тільки в 35 провадженнях від НАБУ і САП прийняті судові рішення. Більшість із них стверджують угоди про визнання винуватості або звільнення від кримінальної відповідальності стосовно другорядних учасників корупційних злочинів”, – йдеться в повідомленні.
У НАБУ назвали причини, за якими стопориться розгляд корупційних справ. Серед них – об’єктивний недолік суддів, неявка, хвороби або відпустка учасників процесу.
“Вищий антикорупційний суд повинен поставити фінальну крапку в справах від НАБУ і САП, а винесені вироки допоможуть повернути заарештовані під час розслідувань кошти в дохід держави. Саме тому його якнайшвидшого створення вимагають і українське суспільство, і міжнародні партнери”, – зазначають в НАБУ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас