Китай готовий інвестувати в створення терміналів на кордоні України з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готовий інвестувати в створення терміналів на кордоні України з ЄС

Казна та Політика
648
Китай планує інвестиційні проекти зі створення мультимодальних вантажних терміналів на українській території на кордоні з ЄС в рамках розвитку транзиту з Євросоюзом.
У Пекіні 8-9 листопада 2018 року відбулася зустріч заступника міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктора Довганя з віце-прем’єр-міністром КНР Лю Хе, керівництвом Державного комітету розвитку і реформ, а також міністерств транспорту та комерції Китаю в рамках транспортної ініціативи «Один пояс – один шлях».
На зустрічі наголошувалося на необхідності розвитку транзиту з Китаю в ЄС.
«Китайська сторона зазначила, що цього року було перевезено 6500 контейнерів в Австрію і зростає вантажопотік по Транскаспійському міжнародному транспортному маршруту. Плануються інвестиційні проекти зі створення мультимодальних терміналів на кордоні з ЄС (Львів, Ковель та Ужгород)», – зазначається в повідомленні Мінінфраструктури.
Крім того, Мінінфраструктури заявляє про досягнення домовленостей про підписання угоди про автомобільний транспорт між Україною і Китаєм з заступником міністра транспорту КНР Лю Ксаомінг до травня 2019 року. Ця Угода дозволить компаніям обох країн здійснювати перевезення на території іншої держави незалежно від встановлених маршрутів, виходячи з потреби логістики і торгівлі.
В рамках стратегічного партнерства між Україною і КНР китайська сторона поінформувала Мінінфраструктури про підготовку CRBC (China Road and Bridge Corporation) проектів будівництва моста через Дніпро біля Кременчука та бетонної дороги 1-ї категорії Одеса-Миколаїв-Херсон.
Також, китайська сторона заявила про готовність Cofco (Китайська національна зернова, олійна і продовольча корпорація) інвестувати в причальні потужності Миколаївського порту і річкову логістику до $30 млн.
Крім того, CRRC (Сhina railway rolling corporation) готує пропозицію щодо лізингу і спільного підприємству з виробництва електричних локомотивів для «Укрзалізниці».
Крім зазначених питань, в ході зустрічі обговорювалося надання кредиту на будівництво моста через Дніпро біля Кременчука за пільговою ставкою в 3% річних в сумі $340 млн з відстрочкою платежів на термін будівництва в чотири роки (відбудеться після завершення ТЕО проекту).
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас