"Нафтогаз" відключив газ котельням Кривого Рогу (оновлено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" відключив газ котельням Кривого Рогу (оновлено)

Енергетика
2860
У Кривому Розі відбулося екстрене засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Ключове питання – подача тепла криворіжцям держпідприємством “Криворізька теплоцентраль”. Рішення міської комісії – ПАТ “Криворіжгаз” має негайно забезпечити подачу газу на котельні Теплоцентралі, а держпідприємство – негайно подати тепло криворіжцям.
Про це повідомляє 0564.ua з посиланням на прес-службу Криворізького міськвиконкому.
Підприємству “Криворізька теплоцентраль”, яким керує Фонд державного майна, необхідно одноразово виплатити НАК “Нафтогаз” борг понад 375 млн грн для отримання газу.
“За 2 роки у державній Теплоцентралі змінилося 5 директорів і жоден з них не був узгоджений з міськвиконкомом. А ви повинні розуміти, що це за підприємство: Теплоцентраль сама виробляє тепло, сама його продає споживачам і сама збирає гроші. І абсолютно автономно працює від міської влади. Ми просто є заручниками, тому що підприємство працює на території Кривого Рогу”, – сказав заступник міського голови з житлово-комунального господарства Олександр Катриченко.
На 10 листопада без тепла в Кривому Розі залишаються 2011 будинків, 78 шкіл, 75 садків, 22 лікарні, 30 об’єктів соцкультпобуту, військова частина 3011. Всі вони обслуговуються держпідприємством “Криворізька теплоцентраль”.
Пізніше стало відомо, що “Будівля “Криворіжгазу” захоплена невідомими людьми. В заручниках утримуються співробітники підприємства, які вели з ними переговори. Компанія не може гарантувати безпечне газопостачання міста”, – йдеться в повідомленні.
Під “Криворіжгазом” стоять кілька десятків людей. На площі перед входом до будівлі лежать шини, деякі з них горять.
“У заручниках залишаються Анатолій Пономаренко, технічний директор, і Борис Рибка, начальник управління охорони праці, які вели з ними (учасниками мітингу, – ред.) переговори. Вони пояснювали, що “Нафтогаз України” повинен дати дозвіл на пуск газу, але люди нічого не хочуть чути, тому що їхні діти мерзнуть”, – йдеться в повідомленні.
На місце прибули пожежні машини.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас