ЄБРР виділив "Укрзалізниці" $150 млн на придбання нових вантажних напіввагонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділив "Укрзалізниці" $150 млн на придбання нових вантажних напіввагонів

Фондовий ринок
154
Європейський банк реконструкції і розвитку та ПАТ “Укрзалізниця” підписали довгострокову кредитну угоду про виділення банком $150 млн на придбання нових вантажних напіввагонів.
“Кілька годин тому підписали довгострокову кредитну угоду з ЄБРР на придбання нових вантажних напіввагонів… Ми отримуємо $150 млн під хорошу процентну ставку. Вона нижча, ніж на банківському ринку України та міжнародних ринках капіталу. На ці гроші ми побудуємо найбільш затребуваний рухомий склад – вантажні напіввагони”, – написав в. о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Читайте також: “В “Укрзалізниці” розповіли, коли і як поїзди розділять на три класи”:https://news.finance.ua/ua/news/-/437295/v-ukrzaliznytse-rasskazali-kogda-i-kak-poezda-razdelyat-na-tri-klassa
Він підкреслив, що цей кредит виданий без державних гарантій.
“Після підвищення в рейтингу Fitch це черговий сигнал для всього ринку: “Укрзалізниця” – надійний партнер і стабільна компанія”, – зазначив Є. Кравцов.
За його словами, тендер на напіввагони ЄБРР вже оголошено, перші поставки очікуються ще до кінця 2018 року.
“Ці вагони передамо в окремо створену дочірню компанію. Це дозволить встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення, вагони зможуть працювати на ринку як приватний парк і заробляти значно більше, ніж інвентарний парк”, – підкреслив керівник “Укрзалізниці”.
У прес-релізі банку зазначається, що на виділені кошти планується придбання до 6500 нових відкритих вантажних напіввагонів загального призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас