Уряд Британії виділяє $65 млн на медичний ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Британії виділяє $65 млн на медичний ШІ

Світ
165
П’ять нових центрів охорони здоров’я відкриються наступного року у Великобританії. У них фахівці п’яти університетів будуть розробляти алгоритми для діагностики і лікування захворювань.
П’ять наукових центрів розмістяться при університетах Лондона, Глазго, Оксфорда, Лідса і Ковентрі. Планується, що вони почнуть роботу в наступному році.
Розробки цих центрів у налузі генетики і аналізу знімків допоможуть забезпечити пацієнтам більш персоналізоване лікування, а лікарів звільнять від рутинної роботи.
У розвиток цього напрямку вкладуть $65 млн. Мета великих інвестицій – прояснити механізми розвитку комплексних захворювань і прискорити надання медичної допомоги.
Фінансування виділяє фонд підтримки промислових розробок Industrial Strategy Challenge Fund – частина урядової стратегії, спрямованої на підвищення продуктивності за рахунок впровадження інновацій. Представники наукових кіл та індустрії працюватимуть пліч-о-пліч з великими медичними компаніями, зокрема, GE Healthcare, Siemens, Philips, Leica, Canon і Roche Diagnostics.
«Рання діагностика захворювань серйозно збільшує шанси успішного лікування і порятунку життів, – говорить професор Марк Уолпорт, директор керуючої компанії фонду. – Анонсовані сьогодні центри об’єднують команди, які розробляють інструменти штучного інтелекту, які здатні аналізувати різні медичні знімки, від рентгенівських до мікроскопічних зрізів зразків біопсії. Штучний інтелект здатний зробити революцію в швидкості і точності медичних діагнозів».
Національна служба охорони здоров’я Великобританії вже уклала контракт з одним з найуспішніших ШІ-стартапів у галузі медицини Babylon Health. Алгоритм буде працювати не тільки на етапі першої допомоги, а й зможе діагностувати і лікувати хронічні захворювання.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас