180 км/год швидкості і 200 "коней" - літаючий автомобіль стане серійним (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

180 км/год швидкості і 200 "коней" - літаючий автомобіль стане серійним (відео)

Технології&Авто
3855
Голландська автомобільна компанія PAL-V Liberty 12 листопада покаже перший в світі сертифікований літаючий транспорт. Офіційна презентація відбудеться в нідерландському посольстві в Кувейті. Початок серійного аеромобіля запланували на 2020 рік.
“Нашим інженерам довелося пройти багато випробувань, щоб довести, що PAL-V Liberty відповідає нормам”, – каже головний інженер Майк Стекеленбург.
Він додав, що компанія використовувала перевірені технології, щоб забезпечити дотримання існуючих правил дорожнього руху та правил експлуатації повітряного транспорту.
PAL-V Liberty має два авіаційні двигуни Rotax. Під час руху землею потужність машини становить 100 кінських сил. До “сотні” автомобіль розганяється за 9 секунд і може розвивати швидкість до 160 км/год. Аеромобіль може перевозити до двох пасажирів і до 20 кілограмів вантажу.
У режимі польоту потужність PAL-V Liberty збільшується до 200 кінських сил. Машина може літати з максимальною швидкістю 180 км/год на висоті до 3,5 км. Для зльоту аеромобілю потрібна розгінна пряма довжиною максимум 330 метрів. Машина може перебувати в повітрі 4,3 години і пролітати 500 кілометрів.
Першою модифікацією PAL-V Liberty стане спецверсія Pioneer Edition, яких планують випустити 90 штук. Наступною стане версія Sport.
Раніше керівництво компанії повідомляло, що вартість базової версії PAL-V Liberty складе $299 тис. Скільки коштуватиме авто у Кувейті – невідомо.
Американський виробник Chevrolet представив електричну версію спорткара COPO Camaro. Новинка має потужність 700 кінських сил і може подолати 402 метри всього за 9 секунд.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас