В Україні планують зобов’язати будувати різнорівневі розв’язки на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують зобов’язати будувати різнорівневі розв’язки на дорогах

Казна та Політика
607
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробляє нові державні будівельні норми, якими планується заборонити ліві повороти для розвороту автомобіля на навантажених трасах, натомість зобов’язати будувати різнорівневі розв’язки.
«За оцінками експертів, до 1/3 аварій на трасах відбувається через те, що водії не дотримуються правил маневрування. Зокрема під час виконання лівого повороту через зустрічний потік машин — вони вважаються одними з найнебезпечніших», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.
За його словами, Мінрегіон розробляє нові норми, які заборонять такі ліві повороти на дорогах з інтенсивністю руху понад 20 тисяч авто на годину. Натомість, при реконструкції та будівництві таких доріг будуть встановлювати багаторівневі розв’язки, за допомогою яких водії зможуть розвернутися.
«Ця практика успішно діє у багатьох країнах Європи та світу. Більш того, на трасах європейських країн ви зовсім не побачите звичайних перехресть, тобто небезпечні ліві повороти там взагалі відсутні», — додав Парцхаладзе.
В Україні планують зобов’язати будувати різнорівневі розв’язки на дорогах
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас