Норвезькі компанії вкладуть у відновлювану енергетику в Україні понад 700 млн дол. - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвезькі компанії вкладуть у відновлювану енергетику в Україні понад 700 млн дол. - ЗМІ

Енергетика
1276
З 2015 року в розвиток відновлюваної енергетики в Україні було інвестовано один мільярд доларів, а тільки за останні 2 місяці стало відомо про плани норвезьких компаній вкласти понад 700 мільйон доларів.
Про це йдеться в статті «Атлант розправляє плечі», опублікованій в журналі «Новое время».
Згідно з даними експертів Держагентства енергоефективності, починаючи з 2015-го в вітчизняну відновлювальну енергетику – сонячні і вітряні електростанції – зайшло 1 мільярд доларів інвестицій.
«Особливий інтерес до галузі проявляють норвезькі компанії, які мають досвід і технологічну експертизу для роботи на цьому ринку. У вересні одна з них, NBT, заявила про плани вкласти 450 млн доларів у будівництво 64 вітрових електроустановок в Херсонській області», – повідомляє видання.
Крім цього, за їхніми даними, норвезький інвестор Scatec Solar, який працює в сегменті сонячної енергетики, збирається вкласти в проекти української сонячної енергетики 274 млн євро.
«Українську економіку рухає позитивний імпульс, вона має великі амбіції для продовження зростання, про що свідчать свіжі макроекономічні дані. Ми плануємо нарощувати портфель інвестицій на цьому зростаючому ринку», – зазначив у листі журналу Міккель Торуд, фінансовий директор Scatec Solar.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас