Ford Motor вийшов на ринок електроскутерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford Motor вийшов на ринок електроскутерів

Фондовий ринок
343
Компанія Ford Motor виходить на швидкозростаючий ринок мікромобільності з купівлею сервісу з прокату електроскутерів Spin.
Як повідомив газеті Financial Times голова Ford X, підрозділу Ford Motor, що займається новими мобільними рішеннями, Санні Мадра, бізнес, пов’язаний з електроскутерами, «розвивається всюди просто феноменально» і «відповідність продукту ринку стає абсолютно очевидною».
За його словами, мета Ford Motor – в найближчі півтора року запустити сервіс з прокату електроскутерів більш ніж в 100 містах.
Сам Ford Motor не розкриває вартість угоди, однак онлайн-портал Axios з посиланням на обізнані джерела повідомив, що вона близька до $100 млн.
Сервіс прокату електроскутерів Spin був створений в 2016 році в Сан-Франциско. Зараз компанія працює в 9 великих містах і на території 5 кампусів в США, її послугами скористалися вже понад 1 млн разів. За підсумками торішнього раунду фінансування Spin оцінювалася в $40 млн. Серед найближчих конкурентів – компанії Bird і Lime.
Після купівлі Ford Motor не має наміру змінювати назву Spin або розміщувати на електроскутерах свій бренд, але готовий до «значних вкладень» у розширення інфраструктури для зарядки і ремонту скутерів, а також для розширення мобільного парку.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас