Hyperloop за планом: Омелян розповів, як реалізовують проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyperloop за планом: Омелян розповів, як реалізовують проект

Технології&Авто
2312
Реалізація проекту Hyperloop в Україні йде за планом.
Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Ми дотримуємося графіка. До кінця року очікуємо наукове обґрунтування від НАНУ, потроху вже шукаємо інвесторів, розуміємо, де цей майданчик може бути. Є цікаві речі. Щойно будемо готові вийти публічно – відразу ж про це скажемо”, – сказав він.
Раніше Омелян говорив, що запуск надшвидкісного поїзда за технологією Hyperloop в Україні може відбутися в найближчі 5, максимум 10 років.
Як повідомляв Укрінформ, асоціація технічного моніторингу (TUEV) з Мюнхена проведе сертифікацію українського проекту Hyperloop. Оцінка може бути надана вже до кінця цього року.
У червні цього року Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з найбільшим розробником Hyperloop в світі — Hyperloop Transportation Technologies. Згідно з Меморандумом, сторони спільно розроблятимуть технологію і шукатимуть інвесторів для цього проекту.
Hyperloop (“Гіперпетля”) складається з аеродинамічної труби і капсули, здатної рухатися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.
Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи в 2012 році. У серпні 2013 року витрати на реалізацію проекту оцінили в $ 6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One зайнялися його розвитком.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас