Розробка MIT дозволить знайти загублених у лісі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробка MIT дозволить знайти загублених у лісі

Технології&Авто
455
Дрони довели свою ефективність в ході пошукових і рятувальних операцій, але не при пошуку в густих лісових насадженнях, де щільний покрив може блокувати сигнали GPS
Вчені Массачусетського технологічного інституту розробили рішення для таких випадків, запропонувавши використовувати ту саму технологію, що застосовується в самокерованих автомобілях, повідомляє 3Dnews».
У запропонованому вченими методі використовується лідар, що дозволяє створити 2D-карту ландшафту без GPS-навігації.
Кожен з безпілотників, що входять у флот, створює 2D-карту, що включає дані про розташування дерев, що дозволяє легко визначити, де знаходиться дрон в ході обльоту заданого району. Це дозволяє об’єднати карти всього флоту безпілотних літальних апаратів і прочісувати великі ділянки лісу з мінімумом зайвих витрат.
Метод відрізняється більш високою ефективністю в порівнянні з іншими способами пошуку загублених людей, оскільки дозволяє в більш короткі строки охопити намічену область за допомогою дронів, що рухаються по спіралі. Це важливо в ході місії порятунку, коли дорога кожна хвилина.
Поточній системі як і раніше потрібна зовнішня наземна станція для об’єднання карт. Для ідентифікації загублених людей потрібна система розпізнавання об’єктів. Вчені вважають, що в майбутньому використання створених карт разом з технологією розпізнавання об’єктів цілком реально.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас