Мінінфраструктури пропонує зробити обов'язковим прокладання кабельної каналізації при будівництві доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури пропонує зробити обов'язковим прокладання кабельної каналізації при будівництві доріг

Казна та Політика
344
Міністерство інфраструктури України ініціює внесення змін до державних будівельних норм щодо будівництва та ремонту автодоріг, обов’язкового прокладання кабельної інфраструктури.
“Ми хочемо, щоб всі дороги реконструювалися і будувалися відразу з кабельною каналізацією. Щоб це було прописано в державних будівельних нормах будівництва доріг. Неважливо, який підрядник: існує категорія дороги, і під неї є певна інфраструктура, яка повинна бути створена”, – заявив в.о. гендиректора ДП “Галузевий центр цифровізації і кібербезпеки” Мінінфраструктури Євген Владимиров на прес-конференції в Києві в середу.
За його словами, розрахункова вартість прокладання або реконструкції автодороги становить близько $0,5 млн.
В. о. гендиректора вважає, що розпорядником кабельної дорожньої інфраструктури, швидше за все, буде новостворене держпідприємство, що підкоряється Мінінфраструктури.
“Це план заходів цього року. Відповідно, всі пропозиції ми подали до Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Як тільки вони будуть затверджені, ми почнемо рухатися за планом реалізації цього проекту”, – сказав Є. Владимиров.
За його словами, як планується, у разі ухвалення цієї норми до кінця поточного року вже в 2019-му кабельна інфраструктура може бути прокладена уздовж 7 тис. км доріг, які планується відремонтувати та збудувати в наступному році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас