Uber має намір відновити тестування автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber має намір відновити тестування автомобілів

Фондовий ринок
212
Uber Technologies Inc звернулася до регулюючих органів Пенсільванії з проханням дати добро на відновлення тестування самохідних автомобілів на дорогах загального користування з метою поліпшення програмного забезпечення для систем автономного водіння транспортних засобів.
Компанія повідомила про це через більш ніж сім місяців після того, як вона призупинила тестування самохідних автомобілів у зв’язку зі смертельною аварією в Арізоні.
Компанія повідомила в заявці, направленій до Національного управління безпеки руху на трасах США, про плани відновити тестування самохідних автомобілів з двома співробітниками на передньому сидінні, з постійно включеною автоматичною гальмівною системою і при більш жорсткому контролі роботи цих співробітників.
Згідно зі звітом поліції про ДТП зі смертельним результатом за участю самокерованого автомобіля Uber, що трапилося в Темпі (штат Арізона) , резервний водій за кермом транспортного засобу відволікалася на перегляд трансляції телевізійного шоу на своєму телефоні аж до моменту зіткнення з пішоходом – жінкою, яка перетинала дорогу.
Цей інцидент, що став першим ДТП зі смертельним результатом за участю самохідного автомобіля, завдав серйозного удару по галузі, що прагне перевести технології автономного водіння в комерційне русло.
Виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі виступив минулої п’ятниці із заявою, в якій підкреслив, що компанія відновить тестування на дорогах тільки після впровадження “вдосконалених процесів”.
Uber стверджує, що тепер здійснює моніторинг в режимі реального часу сторонньою організацією роботи водіїв, які перебувають за кермом транспортного засобу під час тестування на випадок нештатної ситуації. Встановлено обмеження за часом роботи водіїв за день, і для них вдосконалено тренувальний процес.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас