Експерт назвав, з яких складових формується кінцева вартість газу для населення (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав, з яких складових формується кінцева вартість газу для населення (інфографіка)

Енергетика
768
Кінцева вартість газу для населення включає в себе вартість видобутку газу, його транспортування магістральними газопроводами та мережами облгазів, а також враховує націнку облгазів і НАК “Нафтогаз України”.
Про це розповів радник міністра енергетики та вугільної промисловості України, провідний експерт Центру Разумкова Максим Белявський.
Радник міністра зазначив, що дані щодо формування кінцевої ціни на газ для незахищених верств населення складені станом до 1 листопада 2018 року, тобто з рішенням уряду про підвищення вартості газу для населення на 23,5%.
За словами Білявського, ціна природного газу має наступну структуру: безпосередньо видобуток блакитного палива, далі – його транспортування магістральними газопроводами високого тиску. Наступне, зазначив він, – це транспортування природного газу через газорозподільні мережі, тобто мережі облгазів. Плюс поставки і націнка облгазів і “Нафтогазу”.
“Мені відома розбивка за структурою ціни тисячі кубічних метрів, яка мала місце до 1 листопада. Видобуток – 4942 грн, транспортування – 126 грн, розподіл – 449 грн, постачання/націнка облгазів – 173 грн, націнка “Нафтогазу” – 132 грн.
Експерт назвав, з яких складових формується кінцева вартість газу для населення (інфографіка)
Водночас експерт додав, що після підвищення ціни на газ для населення, швидше за все, згадані вище складові формування вартості блакитного палива не зміняться, а можуть змінитися тільки їх цінові характеристики.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас