Мінфін назвав умову для введення податку на виведений капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін назвав умову для введення податку на виведений капітал

Казна та Політика
1070
Міністерство фінансів України вважає можливим введення податку на виведений капітал (ПВК) тільки для малого та середнього бізнесу.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
“Реальною можливістю для введення ПВК без загрози фіскальної стійкості зараз бачимо його введення для малого і середнього бізнесу з річним обсягом доходу до 200 млн грн і використання компенсатора у вигляді умовної сплати авансом ПВК в розмірі 50% від суми податкових зобов’язань з податку на прибуток за 2018 рік тільки для цієї групи платників”, – йдеться в заяві
Як зазначили в Міністерстві, в цьому випадку 98% від усієї кількості юридичних осіб перейдуть на сплату ПВК І отримають переваги від цього податку. Платниками податку на прибуток залишаться близько 4 500 компаній з річним обсягом доходу понад 200 млн грн, які задекларували 85% загальної суми податку на прибуток (за даними річного декларування 2017 року).
“Така модель оподаткування обговорювалося з МВФ і після важких переговорів була узгоджена як можлива”, – повідомили в Мінфіні.
За оцінкою Міністерства фінансів, прямі втрати бюджету у разі введення ПВК для всіх діючих платників податку на прибуток підприємств з 1 січня 2019 року складуть 46,7 млрд грн.
У Мінфіні нагадали, що, згідно з позицією МВФ, Україна зможе отримати транші позики тільки в разі ухвалення збалансованого бюджету.
“Тобто фахівці МВФ готові сприймати позитивно тільки підхід до впровадження НВК, який не приведе до бюджетного дефіциту не тільки в 2019 році, але і в наступних роках”, – зазначається в заяві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас