В Івано-Франківську планують підняти вартість проїзду в тролейбусах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Івано-Франківську планують підняти вартість проїзду в тролейбусах

Фондовий ринок
745
В Івано-Франківську вартість проїзду в тролейбусах зросте на 1 грн.
Про це повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради Олег Ганчак.
«В Івано-Франківську люди повинні зрозуміти підняття ціни на проїзд у тролейбусах. Вона зросте з 2-х до 3 грн. Цей процес неминучий, але необхідний. Підняття ціни має бути як інвестиція громадськості в розвиток комунального транспорту, який є екологічним і зараз більш комфортним. Коли зросте вартість проїзду? Думаю, за місяць-півтора», – заявив Ганчак.
Він зазначив, що комунальне підприємство «Електроавтотранс» сьогодні працює над оновленням парку і розширенням своєї мережі. Крім того, зросла вартість на електроенергію та запчастини. Також, за словами Ганчака, водіям теж потрібно виплачувати зарплату, збільшувати її, і люди це повинні розуміти.
Разом з тим він зазначив, що за рік-півтора перед місцевою владою Івано-Франківська постане ще питання підняття вартості проїзду в маршрутках. Вже сьогодні, сказав чиновник, п’ять маршрутів в Івано-Франківську нема кому обслуговувати.
«Перевізники – це велика проблема. При нинішньому тарифі в Івано-Франківську (5 грн за проїзд – авт.) перевізникові треба працювати 10 років, щоб повернути собі кошти за придбаний автобус. Зараз цей бізнес став нерентабельним. Виживають лише ті перевізники, які обслуговують ще приміські та міжнародні маршрути», – стверджує Ганчак.
Він переконаний, що вартість проїзду в маршрутках треба піднімати так, щоб люди відчували ще й поліпшення якості перевезення. Якщо ж заморозити вартість проїзду, тоді страйкують перевізники. Тому місцева влада вже планує ввести електронний квиток і передбачити кошти в бюджеті-2019 не тільки для компенсації пільгового проїзду в маршрутках, а й для розвитку комунального транспорту. В Івано-Франківську, зауважив Ганчак, ще до кінця цього року планують направити 90 млн грн на придбання тролейбусів для КП «Електроавтотранс».
Інвентарний парк КП «Електроавтотранс» налічує 62 транспортні засоби, з них 54 – тролейбуси. Комунальне підприємство обслуговує 10 маршрутів, з яких 9 тролейбусних і 1 автобусний. Загальна протяжність контактної мережі – 63 км.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас