Раді пропонують запровадити ПДВ на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях для фізособи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують запровадити ПДВ на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях для фізособи

Казна та Політика
2874
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи.
Про це йдеться в законопроекті №9260 від 5 листопада.
Згідно з пояснювальною запискою, у разі ухвалення законопроекту ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача – фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, буде оподатковуватися податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом.
Для застосування зазначеної норми пропонується встановити перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, протягом якого податком на додану вартість будуть оподатковуватися товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро.
Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.
Відповідно до зазначеної норми, у разі ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, несупроводжуваному багажі базою оподаткування є їх митна вартість (для юридичних осіб) або фактурна вартість (для фізичних осіб), визначена згідно з Митним кодексом України, з урахуванням мита та акцизного податку, що підлягають сплаті.
“(У разі) ввезення на митну територію України на адресу одного одержувача (фізичної особи) в перших трьох міжнародних поштових та/або міжнародних експрес-відправленнях протягом одного календарного місяця товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, в одній депеші в міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника в міжнародних експрес-відправленнях (посилки не будуть обкладатися митом)”, – сказано у правці.
Зазначена правка була внесена в закон про зміни до податкового кодексу депутатом Верховної Ради Вадимом Денисенком, який пізніше роз’яснив, що мова йде про обмеження до 3 посилок по 150 євро кожна.
Пізніше, в грудні 2017 року, поштові оператори звернулися з проханням до Президента Петра Порошенка ветувати зазначений закон.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас