В Україні зібралися побудувати перші смарт-підстанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зібралися побудувати перші смарт-підстанції

Енергетика
757
НЕК “Укренерго” уклало Меморандум про співпрацю з французьким оператором RTE і його дочірньою компанією RTE International.
Про це повідомили в прес-службі компанії.
Сторони домовилися про співпрацю в частині модернізації підстанцій Укренерго з використанням цифрових технологій.
Першим кроком у цьому напрямку запланована реалізація в наступному році пілотного проекту з будівництва цифрової підстанції типу реалізованого RTE проекту у Франції – смарт-підстанція Blocaux (“блок”).
“Україна чітко заявила про свою стратегічну мету інтегрувати енергетичні ринки в європейські і, зокрема, синхронізувати енергосистему з європейською мережею. Ми повністю підтримуємо цей вибір і готові взяти участь у конкретних заходах, необхідних для технічної підготовки мережі до майбутньої інтеграції”, – сказав голова компанії RTE Франсуа Брот.
Також меморандум про співпрацю Укренерго і RTE передбачає впровадження інноваційних підходів в українській енергетиці.
Зокрема, ним передбачені проекти з розробки Energy Storage, впровадження сучасних технологій при технічному обслуговуванні високовольтних ліній електропередачі, проведенні ремонтних робіт під напругою (Live Works). Для цього запланована організація навчальних програм для працівників Укренерго, а також створення міжнародного навчального центру для потреб енергетики України і сусідніх країн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас