В ЄС хочуть повністю пересісти на екологічно чистий транспорт до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС хочуть повністю пересісти на екологічно чистий транспорт до 2050 року

Технології&Авто
286
Міністри транспорту та екології країн-членів Євросоюзу схвалили на неформальній зустрічі в Австрії Грацьку декларацію, в якій зафіксували прагнення створити до 2050 року повноцінну безвуглецеву систему транспорту на території ЄС.
Про це повідомила під час спільної прес-конференції в Граці міністр екології головуючої в Раді ЄС Австрії Елізабет Кестінгер.
“Створити повноцінну декарбонізовану систему транспорту в Європі до 2050 року – мета Грацької декларації”, – заявила вона.
Австрійський міністр зазначила, що нинішня зустріч у такому форматі відбулася вперше, і це дуже важливо, оскільки проблеми навколишнього середовища, захисту клімату можна вирішити тільки з урахуванням політики у сфері транспорту.
За її словами, в грудні Грацька декларація буде винесена на формальне засідання Ради ЄС.
Документ, розроблений австрійським головуванням, містить заклик до держав-членів та Європейської комісії активізувати зусилля щодо якнайшвидшого впровадження заходів з чистої мобільності, щоб сприяти поліпшенню здоров’я і якості життя європейських громадян.
Згідно з документом, європейські кліматичні цілі до 2030 року і довгострокове бачення до 2050 року в рамках Паризької кліматичної угоди можуть бути досягнуті лише завдяки політичним заходам та погодженням структур фінансування і підтримки”.
Елізабет Кестінгер разом з міністром транспорту Австрії Норбертом Гофером також підкреслили важливість переходу на екологічно чисті автомобілі та автомобілі без викидів, а також на розвиток альтернативних видів палива.
“Цифровізація, послідовне інвестування в розвиток інфраструктури громадського транспорту, більш екологічно чиста вантажна логістика, мобільний менеджмент, доступні мобільні послуги, а також соціально справедлива мобільність і безпекові аспекти транспорту повинні поєднуватися для створення повністю інтегрованої транспортної системи”, – заявив Гофер.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас