Volkswagen, Intel і Mobileye запустять в Ізраїлі комерційну службу безпілотних таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen, Intel і Mobileye запустять в Ізраїлі комерційну службу безпілотних таксі

Технології&Авто
111
Німецький автовиробник Volkswagen і розробник систем автоматичного водіння Mobileye, який з 2017 року належить Intel, анонсували запуск комерційної служби безпілотних таксі.
Спільний проект «New Mobility in Israel» з автопарком з електромобілів Volkswagen почне працювати в Ізраїлі вже в наступному році, уряд країни підтримав цю ініціативу.
В рамках проекту Volkswagen надасть серійні електромобілі, Mobileye встановить на них необхідні сенсори і програмне забезпечення, а ізраїльський імпортер і дистриб’ютор автомобілів Champion Motors займеться підтримкою та управлінням автопарку.
Рішення Mobileye AV kit буде включати себе повністю готовий апаратно-програмний комплекс для безпілотного управління, що враховує всі місцеві особливості, включаючи правила руху і навігацію.
За словами представників компанії, це буде перше в світі Комерційне MaaS-рішення (Mobility as a Service) з підтримкою рівня автономності Level 4/5.
Проект стартує з автопарком з декількох десятків електромобілів, а до 2022 року їх кількість має зрости до декількох сотень.
У компанії Intel роз’яснили, що Volkswagen не є учасником спільної групи з розробки безпілотних автомобілів, в яку входять BMW, Intel, Mobileye і Fiat Chrysler. Ця група як і раніше займається розробкою рішень, які будуть використовуватися в майбутніх автономних автомобілях BMW, для чого, в тому числі, проводять тестування на публічних дорогах. Співпраця ж Intel з Volkswagen полягає саме в створенні комерційної служби таксі на основі вже існуючих автомобілів VW.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас