Велика Британія введе перший у світі цифровий податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія введе перший у світі цифровий податок

Світ
732
Великобританія впроваджує у законодавство перші у своєму роді цифрові податки.
Про це повідомляє Karyzhsky Communication з посиланням на The Wall Street Journal.
Нове оподаткування на IT-компанії, яке набуде чинності 2020 році, зможе приносити більш ніж 500 млн доларів щорічно.
Крок Великобританії ввести перший у світі цифровий податок на місцеві доходи великих IT-компаній – найрадікальніший крок індустріально розвиненої країни адаптувати податковий кодекс під цифрову еру.
Десятки країн у всьому світі розглядають можливість введення схожих податків на електронний сервіс таких компаній як Google або Facebook. Уряди цих країн сподіваються здобути більше прибутку з сервісів, які переходять в онлайн-режим.
Опоненти цифрових податків, серед яких знаходяться лобісти транснаціональних корпорацій, стверджують, що нові правила вплинуть в першу чергу на маленькі фірми.
Відразу ж після оголошення про введення нового оподаткування Рада галузі інформаційних технологій зазначила, що “нав’язування цифрових податків негативно вплине на інвестиційний клімат у Великобританії й стане перешкодою в створенні нових робочих місць”.
Нагадаємо, серед 100 найбільших світових фінтех-компаній – 18 з США, 12 з Великобританії і 11 з Китаю. Вони залучають інвестиції рекордними темпами, відзначають експерти.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас