Qualcomm оголосила, скільки грошей їй заборгувала Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm оголосила, скільки грошей їй заборгувала Apple

Фондовий ринок
797
Судові розгляди між Apple і Qualcomm тривають вже не перший рік. Справа дійшла до того, що головним постачальником модулів зв’язку для iPhone стала компанія Intel.
Причиною цих подій виявилися скарги Apple на те, що Qualcomm зловживає своєю провідною позицією на ринку і навмисно завищує ціни на свої ліцензії. Компанія Apple припинила виплачувати їй роялті, і тепер її борг перед компанією Qualcomm постійно зростає.
За даними Reuters, розмір заборгованості вже досяг досить великих розмірів.
Повідомляється, що наразі виробник iPhone повинен виплатити своєму колишньому партнеру більш ніж 7 мільярдів доларів. Судові розгляди між компаніями можуть тривати ще кілька років, тому до винесення остаточного судового вердикту розмір заборгованості може досягти немислимих розмірів.
Представники Apple впевнено стоять на своєму і не збираються виплачувати необхідні гроші. Крім пред’явлення звинувачень у завищенні цін на ліцензії, вони впевнені в тому, що Qualcomm просить гроші навіть за ті патенти, які не використовуються в жодному з пристроїв Apple.
У відповідь представники Qualcomm заявляють, що компанія з Купертіно просто домагається заниження цін на модулі зв’язку.
У липні 2018 року Qualcomm вже зазнала певних збитків в ході розгляду. Тоді розслідування Європейської комісії довело, що компанія платила Apple додаткові гроші за те, щоб вона не купувала модулі зв’язку у конкуруючих виробників.
У підсумку Qualcomm була звинувачена в порушенні антимонопольного законодавства і оштрафована на мільярд євро. Домовленість між компаніями тривала з 2011 по 2016 рік — після цього в iPhone з’явилися чіпи від Intel.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас