На українських дорогах з'являться острівці безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українських дорогах з'являться острівці безпеки

Казна та Політика
574
З 1 вересня 2018 року діють нові державні будівельні норми з проектування вулиць і доріг у населених пунктах, які, зокрема, посилили безпеку пішоходів при перетині проїжджої частини.
Як повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду, введено обов’язкове влаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзну частину з 4 і більше смугами руху. Це переходи, які не мають світлофора або регулювальника.
«За статистикою, кожен день на дорогах України через неправильно обладнані наземні пішохідні переходи гине близько 10 осіб. Тому для підвищення безпеки пішоходів у нових нормах було введено принципово важливу зміну – обов’язкове влаштування острівців безпеки на переходах без світлофорів чи регулювальника, що містять чотири і більше смуг руху», – йдеться в повідомленні.
Згідно з ДБН, мінімальна ширина острівця безпеки в місці пішохідного переходу повинна бути не менше ніж 2 м, мінімальна довжина – 8 м. Вони можуть облаштовуватися на розділювальній смузі або шляхом звуження смуг руху до 2,75 м і вигину осі смуги руху.
Центральні острівці безпеки повинні відрізнятися за типом покриття, структурою або кольором, переважно бути піднятими над проїжджою частиною з можливістю безперешкодного руху пішоходів, виділеними розміткою чи мати зигзагоподібний вигляд з огорожею дорожнього безбар’єрного типу.
У разі неможливості влаштування острівця безпеки на нерегульованому переході необхідно передбачати регульовані пішохідні переходи – що мають справний світлофор або рух на яких керується регулятором.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас