У Стамбулі відкривають новий аеропорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Стамбулі відкривають новий аеропорт

Фондовий ринок
729
У річницю створення Турецької Республіки в Стамбулі за участю президента Туреччини Ердогана відкривають новий аеропорт.
За словами турецького президента, він стане найбільшим аеропортом у світі.
Аеропорт почне роботу з обмеженою кількістю рейсів. Очікується, що він запрацює на повну потужність до кінця цього року. На першому етапі аеропорт обслуговуватиме 90 мільйонів пасажирів щорічно.
Через десять років аеропорт буде займати близько 7,5 тис. гектарів з шістьма злітними смугами, і буде обслуговувати до 200 мільйонів мандрівників на рік. Це майже вдвічі більше трафіку в нинішньому найбільшому в світі аеропорту – Хартсфілд-Джексоні в Атланті, США.
Аеропорт відрізняється енергоефективністю і високотехнологічною ситемою безпеки. У ньому будуть виконуватися майже всі головні рейси вже в кінці грудня, коли головний аеропорт ім. Ататюрка буде закритий. Ще один аеропорт в азіатській частині Стамбула – Сабіха Гекчен, який приймає майже 31 млн пасажирів щорічно, продовжить свою роботу.
Нову назву аеропорту повинен оголосити президент Ердоган.
Місцева авіакомпанія Turkish Airlines запустила перші рейси з нового аеропорту за трьома місцевими напрямками: Анкара, Анталія і Ізмір. Вона також буде літати в Баку (Азербайджан) і Еркан – на північ Кіпру.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас