Українці почали більше їздити на роботу до Естонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали більше їздити на роботу до Естонії

Особисті фінанси
594
Станом на кінець вересня дозвіл на короткострокову роботу і терміновий вид на проживання в Естонії отримали більше 12 тисяч українців.
Тобто за рік кількість трудових мігрантів з України в Естонії збільшилася вдвічі. Якщо порівнювати з 2014 роком – показники зросли у десять разів.
Такі данні наводить естонський ресурс ERR.
Та не дивлячись на це, через недостатню обізнаність робітників не зменшується кількість порушень, пов’язаних з виплатою зарплат.
У більшості випадків наші співвітчизники отримують зарплатню в конвертах.

Мої fiнанси:

  • Мінімальна погодинна оплата в Естонії становить приблизно 3€. Для сезонних робітників погодинна оплата коливається від 3 до 18€.
  • Рівень доходів залежить від регіону. Наприклад, високим заробітком в столиці Естонії вважається сума у 2300€ і більше. Доля інших міст – 1700-1900€.
  • Вираховуються з зарплати офіційно працевлаштованих резидентів і нерезидентів країни: податок на прибуток, страхування від безробіття, відрахування на накопичення пенсії.
  • Щомісячні витрати на харчування в Естонії становлять приблизно 200€. Оренда житла – від 250 до 800€. Проїзд у громадському транспорті – близько 2€.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас