Шахраї навчили ботів бути «живими інтернет-користувачами» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї навчили ботів бути «живими інтернет-користувачами»

Технології&Авто
489
Компанія Google повідомила про припинення діяльності шахрайського рекламного угруповання, що заробило мільйони на ботах, навчених наслідувати поведінку живих інтернет-користувачів. Відповідні додатки були видалені, а web-сайти внесені в чорний список.
Мова йде про компанії We Purchase Apps, що купує різні додатки (переважно за біткойни) і передає право власності на них підставним компаніям на Кіпрі, Мальті, Віргінських островах, а також у Хорватії та Болгарії. В цілому в шахрайській схемі використовувалося 125 Android-додатків і web-сайтів.
Для створення підробленого, але переконливого трафіку шахраї купували легітимні Android-додатки з хорошою репутацією і вивчали поведінку їх користувачів. Потім вони створювали ботів, що імітували поведінку людей, і за їх допомогою забезпечували трафік, що йде до шахрайського додатку. Щоб уникнути виявлення рекламного шахрайства, злочинці також генерували змішаний трафік за рахунок ботів і частково за рахунок живих користувачів.
Підроблений трафік генерувався за допомогою ботнету TechSnab. Однойменне шкідливе ПЗ як правило встановлювалося на комп’ютери користувачів у вигляді розширення для браузера разом із безкоштовними сторонніми додатками. Після зараження користувачам відображалися різні вигулькові вікна з позначкою TechSnab.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас